Even voorstellen…

Iedere maand stelt zich een van onze leden zich voor middels de rubriek “Even voorstellen”. Dit verschijnt op onze facebookpagina, maar ook op onze website. Lees de ervaringen van onze leden en voel je welkom bij onze vereniging! Schrijf je in als nieuwe muzikant op een van de vele prachtige instrumenten of schrijf je in als ervaren muzikant die graag deze fijne hobby weer eens wil gaan oppakken!

Nienke van de Waterlaat

Ik ben Nienke van de Waterlaat. Ik ben 9 jaar oud en sinds september 2019 speel ik saxofoon.Ik heb les van Jo Hennen en zit nog niet bij het poporkest.Mijn mama (Irene) speelt al heel lang klarinet bij de harmonie en ik zou zelf ook heel graag mee willen spelen. Soms maken we thuis nu al samen muziek en dat vind ik heel erg leuk (en mama ook).

De les gaat goed, ik heb al veel noten geleerd op de saxofoon en heb met sinterklaas en kerst al verschillende liedjes kunnen spelen. Hiervoor heb ik 2 jaar blokfluitles gehad van Diana.

Mijn 2 vriendinnen (Femke en Fiene) spelen ook een instrument en met Fiene heb ik op school (Puur Sang) al 2 keer een optreden gegeven. Vorig jaar heeft mijn klas meegedaan met de blazersklas via het kunstkwartier. Ik heb toen op de Saxonette gespeeld en daarna wist ik zeker dat ik Saxofoon wilde gaan spelen.

Ik ga de komende tijd nog erg goed mijn best doen zodat ik hopelijk snel ook bij het poporkest kan gaan. Het lijkt me heel erg leuk om samen muziek te maken en ik hoop dat er nog meer kinderen van mijn leeftijd ook een instrument gaan spelen. Ik word zelf altijd heel vrolijk van muziek en wil ook graag andere mensen vrolijk maken met muziek.

Theo Liebreks

Ik ben Theo Liebreks en inmiddels 16 jaar lid van Harmonie St Lucia.

Muziek loopt als een rode draad door mijn leven. Altijd zingen, fluiten en op mijn 6e begon ik met pianoles. Als toetsenist in bandjes gespeeld en altijd bewondering gehad voor blaasinstrumenten.

Onze dochter Eline wilde op haar 7e bij de harmonie trombone leren spelen. Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken en ben samen met haar lid geworden van St. Lucia. We hebben samen jaren trombone gespeeld in het harmonieorkest. Eline is inmiddels verhuisd maar ik zit er nog steeds.

Het samen muziek maken in een gezelschap is het mooiste wat er is. Zeker wanneer de puzzelstukjes allemaal op zijn plaats vallen en je muziek op een podium kunt brengen.

De 5 Proms concerten zijn daar een prachtig voorbeeld van.

Ik heb ook 11 jaar in het bestuur gezeten waarvan 8 jaar in de functie van voorzitter. Het is mooi om te zien hoe een vereniging achter de schermen werkt en wat er allemaal bij komt kijken. Het is heel leuk om dingen te organiseren en op poten te zetten. Over 5 maanden gaan we samen met Muziekvereniging Untitas een avondvullend programma brengen onder de naam Music & More. Een prachtige evenement waar we met zijn allen naar uit kijken. En hier komt het woord “samen” weer helemaal terug. In je ééntje muziek maken is al leuk maar als je in een orkest van 60 man speelt, wordt het echt geweldig!!!

Ik heb het prima naar mijn zin bij Harmonie St Lucia. Ik heb er mensen leren kennen en er zijn vriendschappen ontstaan. Maar het samen musiceren staat centraal.

Ellis Paas

Ik ben Ellis Paas, 38, pas sinds vorig jaar lid van deze harmonie. Ik heb voorheen jarenlang klarinet gespeeld bij Harmonie St Marie in Kerkrade, waar ik ook ben opgegroeid. Van kinds af aan heb ik daar gespeeld, eerst bij het jeugdorkest en daarna bij de “grote harmonie” – de voltallige groep. Ik begon als 3e klarinet, en nam uiteindelijk de basklarinet over toen die muzikant stopte. Rond 2007 deze helaas weer terug gegeven omdat ik wegens werk niet meer wekelijks bij de repetitie kon zijn. En in 2008 me als lid afgemeld omdat ik in Utrecht ging studeren. 10 jaar lang niet meer actief gespeeld, in die tijd wel een prachtig, gloednieuwe klarinet op de kop mogen tikken voor een fractie van de nieuwprijs en het begon toch langzaam weer te kriebelen. In 2017 ben ik verhuisd naar Mierlo, en toen ik eenmaal goed en wel gesetteld was, wilde ik toch weer gaan spelen. Zodoende kwam ik bij deze harmonie uit, en bij de proef-repetitie op 19 juli wist ik gelijk dat ik lid zou worden. Ik merkte toen pas hoe ik het musiceren gemist heb, en ik kijk er naar uit om nog vele malen met deze vereniging te mogen spelen.

Elly de Wit

Ik ben Elly de Wit (42 jaar) en ben altijd al weg geweest van muziek. In de basisschoolperiode heb ik bij de Harmonie een jaar les gevolgd met blokfluit, om vervolgens over te stappen naar dwarsfluit, want wat komt daar een geweldig geluid uit! Er was inmiddels 1 dwarsfluit beschikbaar die naar een ander meisje ging. Ik zou dan nog eventjes op mijn blokfluit verder moeten tot er weer een beschikbaar zou zijn… Ik ben toen toch maar gestopt. Muzieklessen op school was mijn passie, vooral als onze docent op zijn gitaar ging spelen, zo mooi! Het is toch blijven kriebelen, het muziek bespelen, zingen (onder de douche) en het neuriën van liedjes…

Nadat onze zoon Mike met zijn 6 bij de Harmonie is gegaan met drums, ben ik in januari 2017 de stap gaan zetten om weer te spelen, nu op Bb klarinet. Ik heb nog les van Harmen Klomp, speel vanaf maart 2018 met het Poporkest mee olv Bob van Rutte, samen met nog anderen van jong tot wat ouder, waar hedendaagse liedjes gespeeld worden… erg leuk en lekker hip.Dit jaar ben ik ook gevraagd mee te spelen met het Harmonieorkest olv Hans Broes en ook dat vind ik leuk!

Ondanks dat dit voor mij nog wat ‘op mijn tenen lopen’ is, geniet ik hier ook erg van. Geregeld dwaal ik dan ook af tijdens de repetities en luister ik naar de muziek die zo mooi wordt bespeelt. Genoeg over mezelf, ik geef de pen door aan de volgende.

Laura Teuwen

Ik ben Laura Teuwen en ik ben 11 jaar. Toen ik 7 was, wilde ik graag trompet gaan spelen. Bij het kunstkwartier zeiden ze dat ik 9 jaar moest zijn om trompet te kunnen leren spelen, omdat je veel kracht nodig hebt. Daarom heb ik eerst 2 jaar blokfluitles bij Diana gevolgd, ook om te kijken of ik de discipline van het elke dag oefenen kon opbrengen. Nou, dat deed ik dus erg goed! Ik vond het heel leuk om muziek te maken.

Toen ik 9 was, ben ik overgegaan naar trompetles. Ik ben lid geworden van de Harmonie. Niet alleen omdat ik dan met subsidie de trompetles via het kunstkwartier kon volgen, maar vooral omdat ik dan mee kon doen met het poporkest! Je mag meteen met het poporkest meedoen, ook al kun je nog niet veel spelen. Het spelen in een echt orkest is superleuk; we spelen allemaal moderne liedjes en treden ook regelmatig op. Ik kijk er ook naar uit om, wanneer ik goed genoeg ben, mee te doen bij de harmonie! En ondertussen ben ik met de privéles hard aan het oefenen voor mijn muziekdiploma, iets waar ik voor de rest van mijn leven plezier van heb.

Angela de Groot

Ik ben Angela de Groot en ben nu ruim 22 jaar lid van de harmonie. En dat heb ik te danken aan een lieve buurvrouw. Toen ik eens vertelde dat ik altijd al dwarsfluit had willen, spelen vertelde zij me dat ik bij de harmonie privéles kon volgen. Ook nam ze me mee naar een concert. Dat zag er heel spannend uit en ik dacht toen dat ik dat nooit zou durven op zo’n groot podium. Maar gelukkig heb ik de stap wel gezet en op mijn 34e ben ik begonnen met fluiten. Ik heb genoten van de inspirerende lessen van Marij Kornet en tot op de dag van vandaag is de harmonie een mooie hobby voor mij. Wat was ik trots op de eerste Proms, samen georganiseerd met een club enthousiaste mensen. Inmiddels zijn we, vele jaren en mooie projecten verder, toe aan een nieuwe uitdaging. Samen met Unitas gaan we drie grote concerten verzorgen met de naam: Music & More. Daar verheug ik me enorm op. Op de organisatie, mijn bijdrage in het bestuur, maar vooral op het musiceren met een grote gevarieerde groep vrienden. Vrienden voor het leven, ik ga in ieder geval nog wel even door bij deze mooie vereniging.

Lucienne van de Pol (midden)

Ik ben Lucienne van de Pol (31 jaar) en sinds mijn 9e lid van Harmonie st Lucia. Op mijn 5e ben ik gestart met algemene muzikale vorming, waar ik spelenderwijs allerlei vormen van muziek leerde kennen. Ik denk dat ik 7 was toen ik Berdien Stenberg dwarsfluit hoorde spelen en dacht ik ‘dat wil ik ook!’.

Na een jaar blokfluitles (waar mijn broer erg blij mee was, niet dus), mocht ik eindelijk beginnen met dwarsfluitles. En wat was het moeilijk! Maar de aanhouder wint en tot op de dag van vandaag ben ik blij dat ik altijd doorgezet heb.

Inmiddels zijn we ruim 21 jaar verder en speel ik nog steeds met veel plezier! Vooral de Promsconcerten waar ik 5 keer aan deel heb mogen nemen, zijn favoriet. Het samen muziek maken, waarbij elk instrument belangrijk is voor het totale plaatje, maakt dat ik trots ben dat ik daar ook onderdeel van ben! Ik hoop dan ook nog lang lid te blijven van onze mooie vereniging!